Възраждане: Случващото се слага некролог на това НС! Василев положи последния пирон в ковчега

payimage-516237

„Всичко, което се случва в парламента, слага достоен некролог на това Народно събрание, а и на целия български преход. Станахме свидетели на прегръдки на антагонистични партии”, заявиха на брифинг в кулоарите на парламента от партия „Възраждане“.

Лидерът Костадин Костадинов коментира, че вчерашният дебат се е „изродил“. „Когато стигнем дъното, се оказва, че то е двойно. Не знам какво друго можем да видим след грубите, вулгарни и просташки изказвания на управляващите вчера. Парламентът изчерпа своя морален мандат”.

Костадинов беше категоричен, че няма да разговарят с нито една партия, за тях законодателният орган е приключил – идейно, политически и организационно. Единственият изход от политическата криза са нови избори.

Лидерът на партията обвини Асен Василев в циничен и вулгарен език, което е „сложило последния пирон в ковчега“ на това управление.

На това срамно пропадане на българската политика трябва да се сложи край, настоя Костадинов и добави, че цялото правителство отива към канала. България има политическа криза и тя е предизвикана от действието и бездействието на правителството.

„Не е нормално да се слага точката за избор на председател преди вота на недоверие. Търсенето на напрежение налага удължаването на срока на гласуването вота на недоверие. Тази политическа деградация, причинена от правителството, е крайно време да бъде преустановена“, добави Костадинов.

Вчера е имало две фалшиви новини, според него. Едната – че МВР са се очаквали сблъсъци на протестите, което не е станало. Другото – че ДПС са финансирали автобуси на „Възраждане“.

Костадинов обясни, че пети блок на АЕЦ „Козлодуй“ в момента не работи и има сериона повреда. По думите му обаче управляващите го обвинявали, че разпространява фалшиви новини.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ