Тома Биков: Правителството разчита на политически брокери! Ще въвлече България в блатото

тома биков

„Сценарий с правителство без ясно мнозинство, което разчита на политически брокери, ще въвлече България в блатото на всички кризи“. Това заяви пред БНР Тома Биков от ГЕРБ.

„Става все по-крайно наложително това правителство да получи вот на недоверие. Вотът ще мине и ще тръгнем към следващите стъпки, предвидени в Конституцията“, каза Биков.

От ГЕРБ-СДС не са участвали във формирането на парламентарния кворум днес, „защото бившето или по-скоро част от бившето управляващо мнозинство решиха по традиция сами да си наредят дневния ред, както им харесва“, обясни той.

По думите му „трябва да сменят този стил, ако искат парламентът да продължи да работи“, защото ситуацията вече е различна и ПП разполагат с 67 депутати, „а понякога се държат така, все едно имат две трети мнозинство“.

„Този наивен подход, че някой ще свали кворума, ми се струва доста неадекватен“, посочи Тома Биков по повод предположенията, че отсъстващи депутати от различни парламентарни групи ще направят минаването на вота на недоверие невъзможно.

Проблемът с РСМ е „много по-голям от една еднодневка, която се е появила преди 8 месеца и ще изчезне след 4“, коментира Тома Биков в предаването..

Според Биков „този добър за България резултат“ – френското предложение, е бил постигнат в последните два месеца от екипа на Теодора Генчовска, която преди това е била възпрепятствана от Кирил Петков.

„Не се притичваме на помощ. ГЕРБ защитава българския национален интерес. Това споразумение, което предлага Съветът на ЕС, гарантира българския национален интерес. Това, което Борисов направи, е отговорна позиция, държавническа.“

Биков призова „по-сериозни хора да поемат тази тема“, защото правителството е неспособно да се договори по протоколите със Северна Македония. „За разлика от Кирил Петков ние имаме национална памет, национална идентичност и можем да си позволим да мислим и за държавата, не само за себе си“, добави той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ