Болница „Сърце и мозък“ с кърваво писмо до Сербезова и я заплашиха: Европа ще се занимава с вас!

payimage-516950

Болница „Сърце и мозък“ излезе с открито писмо до министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова, подписано от над 1600 лекари, медицински сестри и здравни специалисти от лечебното заведение.

Сербезова умишлено потиска реформата и конкуренцията. Това е корупция, заявяват те и предоставят следната информация:

След като „Сърце и Мозък“ чака 13 месеца да получи разрешение за нова болница в София и да инвестира 160 милиона в модерен комплекс и в най-новите медицински технологии, министър Сербезова, на 21 юни (вчера), като за последно, подписа разрешение за три нови дейности на ‚Софиямед‘, които са поискани на 3 май, 5 април и 7 февруари т. г.

Преди това, пак така скорострелно, Сербезова подписа преместването на цяла болница (‚Св. Георги‘) от Перник в София независимо, че вицепремиерът Асен Василев твърдеше, че това не може да бъде и щял да вземе мерки.

Лично Сербезова задържа разрешението на ‚Сърце и Мозък‘ през последните 7 месеца, откакто е станала министър, въпреки заявлението на последния служебен министър пред Народното събрание, че преписката е перфектна, добавят от лечебното заведение и справедливо задават въпроса:

Какво е това поведение, г-жо министър – кажете, че не е корупция, кажете че не е дискриминация и не заслужва Европа да се занимава с Вашето поведение години наред, кажете, че не е поръчка за потискане на конкуренцията!

С това поведение, единствено, ще бъдете запомнена в медицинската общност, г-жо министър, завършват позицията си от „Сърце и мозък“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ