Петков пощуря в ефир: Радев „философствал“ за Македония, Борисов е подлец, Слави ги саботирал

кирил петков

„В момента се пише историята. Когато отвън пред парламента Пеевски протестира срещу правителрството. Когато „Възраждане“, мисля, че с г-жа Митрофанова, застават срещу нас, а площадът е пълен в наша подкрепа, вотът не е от значение“, каза в ефирла на БТВ премиерът Кирил Петков.

„Ако вотът не мине, мандатът ще дойде при нас. В момента има няколко човека, които се чудят между лоялност към партията си и огромната отговорност. Те трябва да осмислят историческата си тежест на гласуването. Аз вярвам, че са 7-8“, поясни премиерът.

„Ако някой не се присъедини към нас по правилните причини, ние нямаме нужда от такава подкрепа. Ние няма да имаме стабилно мнозинство, ако има хора, застанали от някакви користни цели. Когато „Възраждане“ и ДПС са рамо до рамо, ИТН и ДПС са рамо до рамо е уникално. Затова казвам, че трябва да се стои от правилната страна на историята“, каза Петков.

„Ако имаме 121 депутати, ще сме по-силни от това, което имахме последните 6 месеца. Досега имахме 109 със Слави Трифонов, който ни саботираше“, призна той.

Петков каза, че не би разговарял за бъдещо правителство с Ахмед Доган, Пеевски, Тошко Йорданов, Борисов, Слави Трифонов и Костадин Костадинов.

„Не може да подкрепим нито едно правителство, в което хората, които взимат решения, не са на предене план. Борисов праща есемеси до групата си как да гласуват в парламента. Слави Трифонов сигурно също праща есемеси от диванчето. Митрофанова сигурно също казва какво да се прави. Това е правителство на задкулисието“, каза Кирил Петков.

Той обясни дали в следващо превителство ще бъде отново премиер. „Аз не съм женен за тази позиция. Аз не мога да намеря по-добър министър на финансите от Асен Василев. Ако ми кажат, че той не трябва да е такъв, а премиер например, няма да се съглася. Ще предложим Никола Минчев да бъде отново председател на парламента“, поясни Петков.

„Борисов каза, че дава 59 депутати и блокира комисията в НС. Това са подли стъпки. Аз обещах, че това решение ще бъде взето в парламента. Днес в МС решихме, че парламентът е институцията, която ще вземе решение, защото е с най-голямото представителство. Утре в 15 ч. се свиква отново комисията и МВнР ще отиде с цялата си експертиза да обядни защо френското предложение е най доброто“, обясни той по отношение на френското предложение за Северна Македония.

„Президентът да не дава мнения от високата трибуна. Вместо да философства, да ни събере всички. Ако не ни събере, да не се изказва по случая“, разгневи се срещу Радев премиерът.

Без да се промени Конституцията няма да започне преговорният процес, което бил много ценно нещо. Тази вечер щял да се събере изпълнителният съвет на ПП. „Ако ГЕРБ иска да подкрепи това предложение, да се яви на комисия утре. Президентът, ако има мнение, да свика КСНС. Ако и дватмата не го направят, да не се упражняват в риторика“, разгневи се премиерът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ