Ексклузивно! Сваленият кабинет се опитва да замита следите си, министерства унищожават документи

кирил петков асен василев

Сваленото от власт правителство в лицето на Кирил Петков и Асен Василев няма моралното право да остане и ден в държавното управление, но прави неистови опити да се задържи с покупка на депутати от различни парламентарни групи, съобщава БЛИЦ.

Според тях тандемът Петков-Василев ще пробва да си напазарува депутати най-вече от групата на Слави Трифонов в Народното събрание преди да получи нов мандат от президента Румен Радев.

Сумите ще са космически, но целта е ясна – оставане във властта за разграбване на милиардите от външния дълг и Плана за възстановяване. Нищо, че преди да бъдат избрани, Петков и Василев обещаваха, че няма да вземат и стотинка заем.

Совалките на Петков ще бъдат не само в закътани ресторанти, но и в апартаменти. Той вече го доказа като отиде по пантофи в жилището на спортния си министър Радостин Василев, където се бяха събрали 8-9 депутати.

На този фон е изненадващо отсъствието на депутатката от „Възраждане“ Елена Гунчева, която внезапно си взе болничен лист. Не е изключено тя да бъде последвана и от други изкушени от пари и постове депутати.

Друга притеснителна информация излезе наяве, според която по личното разпореждане на вицепремиера Асен Василев е започнало масово унищожаване на документи в държавните институции.

Това е част от резервния план на проваления кабинет, че в случай на провал при съставяне на ново правителство, да замете следите си.

Затова в част от министерствата са включени машините за нарязване на хартия, а други документи със сигурност ще бъдат изнесени от сградите и изгорени.

Крахът на кабинета е пълен и институциите трябва да са нащрек!

Затова президентът Радев не бива да бави и ден връчването на новия мандат на Промяната, за да се предотвратят злоупотреби.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ