Тошко с призив към Радев: Разсекретете документите от КСНС, вижте какви неща говори Просто Киро

payimage-538991

Депутатите хванаха за гушите заради позицията на Народното събрание за вдигането на българското вето върху старта на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС.

Страстите бяха нажежени до червено от две изказвания на Тошко Йорданов. Припомняме, че той и останалите му съпартийци в редиците на ИТН, остро се противопоставят на каквото и да е решение за сваляне на ветото. Нещо повече – именно Македония стана причината Слави Трифонов да напусне четворната коалиция в управлението.

„От началото на годината ние разправяме, че премиерът Петков, работи срещу българския интерес. И сега, дори и да подкрепите това решение, то няма да имате общественото одобрение за него. Днешният ден е позорен за България, защото, както винаги, народни представители, ще бъдат национални предатели“, каза в първото си изказване Йорданов.

„Една маймуна помни три минути. Далеч съм от мисълта, че тук има маймуни. Но на този прочут КСНС предложението за включване на българите в конституцията, беше подкрепено само от ИТН.

Обръщам се с призив към президента да разсекрети това заседание, за да се види как Кирил Петков и президентът спориха и кой каква теза защитаваше. В тази зала няма маймуни, но е хубаво да се види кой е работил още тогава. Моля президентът да разсекрети този съвет, за да видите, ако не ви е срам, какви неща говори Киро, Просто Киро“, взе реплика Йорданов на изказване на социалиста Михайлов.

Йорданов сравни френското предложение с кола: „Ако имате една кола без двигател, фарове и гуми и ви се предлага кола с гуми и фарове, но без двигател… да ви имам и доброто предложение!“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ