Борисов на посещение в Монтана! Отец Евгени: Достоен сте! Единственият политик, който ни помага

бойко борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заедно с депутати от Видинския край и младежи на партията посетиха храм „Свети Дух“ в Монтана, който е смятан за перлата на Северозапада.

„Единственият политик в България, който помага на вярата, храмовете и манастирите. Благодарение на вас този храм беше възстановен. Както казват: „по делата ще ги познаете“. Вашите дела са достойни, пример за всички нас“, заяви отец Евгени.

Борисов на свой ред благодари на Светия синод и патриарха, които проявиха куража и признаха македонската православна църква.

„В новия бюджет от ГЕРБ сме предложили да бъдат направени промени, за да не плащате тези огромни сметки за индустриален ток. Заложили сме 6-7 милиона, защото не може един такъв храм да бъде заедно с едно предприятие“, заяви Борисов.

Лидерът на партията допълни, че е щастлив да покаже на младежите от ГЕРБ какво е направено.

Припомняме, че още по време на второто правителство на Бойко Борисов беше отпуснат 1 милион лева за възстановяване на храм „Свети Дух“, както и за улиците в областния град. Северозападната община започна строеж на новата черква през 2007 г.

В храма, който е сред най-големите в страната, досега са вложени 1,8 млн., като черквата е с разгърната площ от 1088 кв. м. и приема до 600 миряни.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ