Червени войни! Крум Зарков попиля Нинова: Избори с нея ще са пълна катастрофа

payimage-518190

„БСП е в лоша кондиция. Партията не е създадена преди 131 години, за да бъде подпирачка. Нейният път е или да управлява или да бъде в опозиция. Изборите чукат на вратата и, ако БСП се яви на едни избори ръководена от Корнелия Нинова и екипа й, то резултатът ще е катастрофален“. Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков пред БТВ.

По думите му от ПП ще представят същата концепция при получаване на проучвателния мандат, а именно да търсят нови депутати. Според Зарков роенето на парламентарни групи не е показател за доброто здраве на парламентът, защото политическите партии са общите представители на политиките. Зарков е на мнение, че не може да има устойчиво управление, което да се крепи на депутати решили да напуснат партията си.

„Сега когато започва новата процедура всичко започва отначало. Един политически епизод приключи и БСП не може да си позволи да изглежда готова на всичко, за да се закрепи във властта. Червените линии се изхабиха и е време да поставим това, което ни е най-важно. БСП трябва да постави въпроса за една социалистическа политика“, допълни още Зарков.

Запитан за изборите в левицата и, че е загубил от Нинова, депутатът уточни, че просто не е имало двубой, защото Нинова не го е позволила. Социалистът е на мнение, че бързо трябва да бъде насрочен конгрес, което може да се случи и на събора на Бузлуджа. Там трябва да се избере временно ръководство, което да преведе партията през изборния период, а след това да се организира процедурата за нов председател, като се проведе и важен дебат накъде върви БСП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ