УДАР! Бойко Борисов разкри пъклен ход на Асен Василев, който ще срине президента

бойко борисов

Лидерът на партия ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов държа реч в Монтана пред активисти от партията. Заедно с него бяха Томислав Дончев, Деница Сачева, Даниел Митов, Петя Аврамова, Тома Биков, Теменужка Петкова и още много видни партийци.

Борисов започна речта си с виц:

„Един виц преди да почнем:

– Защо Борисов и Дончев 20 години карат заедно

– Защото Дончев казал – Борисов стоеше винаги по-високо от мен.

– А Борисов отговаря – Дончев виждаше по-далече.“

„Първо искам да благодаря на отеца и на Светия Синод. Има един прекрасен храм „Свети дух“ в Монтана. Сутринта бях в него. В закона пише „Без Господа, нищо не може да се направи““, каза Борисов.

„Разруха по българските пътища година и половина. Добре, че беше този вот, за да разберем, че всичко е било само за пари – корупция“, каза той.

„Оказва се, че в правителството е имало корупция. Те говорят само за постове и пари, за нищо друго – само за това. Кой на кого и как да даде и да вземе. Искам тези млади хора, като се замислят, да видят всъщност защо горивото е толкова скъпо? Рафинерията е руска, на територията на България, петролът е сибирски – най-евтиният. Всичко по документи се изнася извън България и не се плаща данък. След това с влакове през Сърбия влиза пак в България. От всеки литър се краде над лев“, уточни Борисов.

По думите му правителството краде 300 млн. на месец. „Представете си ги в чекмежета. Аз съм се заклел, че злато никога не съм имал. Представяте ли си колко сте ограбени?“, запита той и призова някой да го опровергае.

Според него, ако ГЕРБ управлява, горивото ще е максимум на цената, на която е било и преди.

„Когато Петков казва, че инфлацията е привнесена, защо не го питате от кого? Кой му я е привнесъл? Всичко се произвежда в България? Кой? От къде дойде, като всичко е българско“, каза той.

„Токът се произвежда в България и в АЕЦ „Козлодуй“ и в „Марица“. Кое?“, запита още той.

Борисов бе категоричен, че не би допуснал това да се случи с цените у нас и инфлацията да е такава.

„Асен Василев изтегли искането да иска 2 млрд. дълг. Защо не бе отразено това? Не бе случайно. Процентът на лихвите нараства десетки пъти. Това го пише навсякъде“, подчерта той.

„Двамата милиарда не ги изтеглиха, за да не може служебното правителство да има какво да харчи. Юли месец ще останем така без пари. Така Радев ще се издъни със служебното правителство. Виждам как медиите се махнаха от него. Искат да се сгромоляса Радев, както и ГЕРБ“, каза той, но подчерта, че този пъклен план няма да мине.

По думите му бюджетът е дебалансиран.

„Тяхната мантра е, че другите са корумпирани, а те са честни. Ние обаче даваме факти. През последната седмица те помежду си така се дерат и си изкарват кирливите ризи, че дори е обидно сега да излязат и да кажат, че не са корумпирани, чисти и опетнени“, каза Борисов.

„Нинова казва, че ако един патрон се изнесе от България за Украйна, ще подаде оставка. Петков пък казва пред „Гардиън“, че ако Радев дойде на власт, няма да има оръжие за чуждите страни“, каза той.

„Пише „френското предателство“ в официално съобщение на МС. Какво е това?!“, запита Борисов.

Той инструктира депутатите си да гласуват за всяко предложение на ПП за бюджета заради хората, защото иначе няма да има пари в държавата. „Ще има актуализация, като има ново правителство, дано ако има скоро избори, хората да разберат за какво става въпрос“, каза той.

„Така ще избием зъбите на приказките, че заради ГЕРБ няма да получат пари пенсионерите. Ще видите обаче как всички системи ще светнат в червено на фалит. Затова трябва да се говори за балансиран бюджет“, каза той.

„Преди няколко дни Петков замина за Брюксел без решение на парламента, без решение на МС. Това беше голяма излагация и за него, и за българите“, подчерта той и благодари на депутатите си, че са подкрепили в НС френското предложение.

„Снощи гледах новините и така се забавлявах. Казва се, че Христо Иванов е взел историческото решение за РСМ. Защо ВМРО стоеше пред нас. Обичам ги много, големи са симпатяги, но едвам ги удържах да не се бият“, каза Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ