Сензационно! Президентшата Десислава Радева нощувала с Роналдо по Пътя Камино (СНИМКИ)

Десислава Радева, Румен Радев

Интересни преживявания е имала първата дама Десислава Радева по време на религиозния си поход по Пътя Камино, по който пое на 1 юни със своя близка приятелка и личната си охранителка от НСО Елисавета Толева. Оказва се, че съпругата на президента по време на изминаването на маршрута е пътувала заедно с бразилската футболна легенда Роналдо Назарио-Феномена, един от прочутите голмайстори в света през 1990-те и началото на ХХI век, печелил два пъти Златната топка. 45-годишният бивш футболист, който понастоящем е президент на футболния клуб „Валядолид“, е тръгнал по същия маршрут 5 дни след Десислава Радева. Той обаче го 5 е изминал с електрически велосипед, като е карал по 50-60 километра на ден. Роналдо е настигнал и задминал първата ни дама и неговият преход е продължил по-кратко само седмица, докато на – онези, които минават Пътя Камино пеша, отнема Над 30 дни, пише Ретро.

Всеизвестно е, че поклонниците, тръгнали по религиозния път, прекосяващ няколко европейски държави, спят в т. нар. поклоннически албергета. Те представляват помещения, в които има общи спални, в които се събират по около 90 души, а леглата са двуетажни. Освен това санитарните възли, кухните и трапезариите също са споделени и в тях се събират туристи от цял свят. Албергетата са два вида общински, където условията са по сурови, но е по-евтино на нощ се плаща по 5-6 евро, и частни, които нямат фиксирана тарифа, а посетителите плащат, колкото преценят. Запознати разказват, че обикновено давали по 30-40 евро. Именно във втория тип предпочитали да спят ВИП посетителите като Десислава Радева.

Че Роналдо и първата дама са били по Пътя Камино по едно и също време, разкри и финансистът от ГЕРБ Васил Михов, който бе кандидат за депутат от партията на Бойко Борисов на последните избори. Неговият поход по прочутия духовен маршрут съвпаднал с тези на футболиста и съпругата на президента Румен Радев. „Камино е магия! Осъзнаваш, че вълшебството е в пътуването, не само в достигането на крайната цел… А като се замислиш, че си вървял по едно време и път заедно с Роналдо и първата дама… безценно“, написа Михов във фейсбук и сподели снимки от изживяването.

Други поклонници от България, които в момента се намират по Пътя Камино, живо дискутират похода на Десислава Радева в тяхната фейсбук група. Някои от тях, които не са я засекли никъде, подозират, че по маршрута президентшата се движела дегизирана, за да не бъде разпозната и снимана. Всъщност при дългия 800 километра път е необходима специална екипировка, тъй като има трудни участъци. Задължително всички поклонници носят специални туристически обувки, раници с вещи от първа необходимост и спортно облекло, с което да им е комфортно. Крайната точка е катедралата в испанския град Сантяго де Компостела, в която се смята, че се съхраняват мощите на св. Яков. Това прави градчето третия по важност поклоннически център след Йерусалим И Мека. Обикновено Пътя Камино, наричан още „Път на душата“, се изминава с цел душевно пречистване и изцеление от хора от цял свят. Първата дама планирала похода от миналата година, след като изпадна в депресия и преживя мозъчна операция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ