Попиляха Киро и Асен по NOVA: Измислиха си митично чудовище и изпуснаха сапуна в банята

7 Dni Bulgaria26.06.2022
payimage-519641

„Ние отпушихме процеса за приемане на френското предложение за вдигане на ветото, постъпихме далновидно и държавнически. Петков искаше да се скрие, смяташе решението за приемане на предложението за непопулярно. Нашият интерес е защитен. Подкрепата за ГЕРБ постепенно расте, макар и бавно, докато тази за ПП се срива стремглаво. Хората в тяхното множество са безкрайно недоволни от управлението в момента”. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов за Нова Нюз.

По думите му митологични твърдения са намалили доверието в ГЕРБ. „Правителството се свали само заради арогантността и неспособността на управляващите. Когато видяха, че властта им се изплъзва като теляшки сапун от ръцете, решиха да адаптират реториката на десните социалисти. Измислиха си митично чудовище, наречено „мафия”, което ги е свалило. Влязоха в контекст на тежко противопоставяне и разделяне”, коментира той.

Според него ПП се опитват да саботират служебно правителство.

„Ако успеят да съставят ново правителство, ще теглят нови дългове. Това увеличава риска от фалит на държавата, както и цените на българските ценни книжа. Управлението на публичните финанси е драматично лошо. Който и да управлява след тези авантюристи, ще трябва да затягаме колани”, посочи Митов. И допълни, че в НС има мнозинство от евроантлантически настроени партии.

„Със служебните правителства президентът може да злоупотребява, натрупвайки власт, която не му се полага. Коалиционните партньори прекрачиха червени линии, там са, за да се държат за своите столове”, отбеляза зам.-председателят на ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ