Не може да бъде! Министър на Киро зове партията да спре да изпозва „Мафия“ по адрес на ГЕРБ

7 Dni Bulgaria26.06.2022
payimage-507281

Според мен трябва да се направи всичко възможно да се опита да се създаде стабилно правителство в този парламент. Не бих казал кой да бъде премиерът – би могъл Кирил Петков, би могъл Асен Василев да е и ако трябва – друг човек.“

Това заяви министърът на образованието и науката в оставка акад. Николай Денков в предаването „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

„Първо, да бъде стабилно правителство – да има мнозинство, на което да разчита за законодателната част. Второ, това правителство да продължава да движи България в правилната посока по отношение на приоритетите – европейска ориентация и реформи…“

„Това трябва да се опитаме да направим. Ако не можем, ще отидем на избори, но според мен всеки отговорен политик трябва да се опита да направи първата част“, смята просветният министър.

Според акад. Денков изразни средства като „мафия“ са неподходящи за Народното събрание. Интересното е, че точно неговите съпартиици използват тази дума по 200 пъти на ден в парламента.

„Един народен представител, един политик трябва да бъде пример. Той трябва да бъде пример за всички, от децата до най-възрастните. И тук има немалка доза разочарование. Виждам изключително много явни неистини, които непрекъснато се изливат по телевизията. Свикваме с това, а е пагубно. Трябва отново да се върне чувствителността, че има истина и лъжа. Може да има спор, но той трябва да се води с аргументи, а когато няма аргументи – тогава се лепят епитети“, акцентира министърът на образованието в оставка.

Затова децата трябва да ги учат в училище, че епитетите показват липса на аргументи, стана още ясно от думите му. „Това трябва да се върне като култура на общуване изобщо в обществото, и като култура на политическо общуване“, категоричен бе акад. Денков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ