Кирил Петков е идиот: Решихме го! Отново предагам себе си за премиер

7 Dni Bulgaria26.06.2022
кирил петков асен василев

„Продължаваме промяната“ не възнамерява да смени имената на министрите при следващия си опит за правителство. Това обяви премиерът Кирил Петков. Темата вече е била обсъдена от Изпълнителния съвет на формацията, добави той, като потвърди, че ще се самопредложи отново за премиер.

Според него всички са много сплотен отбор и „продължават в същия формат”.

Министър-председателят уточни, че все още не иска да говори за отделни министри, докато не получат подкрепата на независими депутати. „Ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори – Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов”, добави той.

Според Петков Тошко Йорданов „не може да направи дори и една стъпка или едно изказване, без разрешението на Слави Трифонов”. Затова подчерта: „За съжаление и с него няма да можем да говорим. Но сме готови да говорим с всички други”. Той е категоричен, че няма смисъл за обществото да „влезе в поредна агония”, ако „задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да отиват при хората, а не в няколко фирми”, както „беше досега опитът от ИТН”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ