Коварна болест свалила от сцената Цветана Манева, легендата започва битка с нея?

7 Dni Bulgaria26.06.2022
payimage-503726

Тежко заболяване е свалило Цветана Манева от сцената, пишат медии, като се позовават на източници, близки до голямата звезда на българския театър. На 24 май тя получи награда „Аскеер“ и изненадващо за всички съобщи, че се оттегля от актьорската работа. Това стана два месеца след планирана премиера в Народния театър, която така и не се състоя. Манева никога няма да изиграе пред публика последната си театрална роля.

Да слезе от сцената за Цветана Манева е било едно от най-трудните решения, които е вземала в живота си. Но е било неизбежно. Диагнозата ѝ била тежка, твърдят нейни близки. Здравословното ѝ състояние било толкова влошено, че актьорските ѝ изяви ставали непосилни. Болестта ѝ тази пролет станала причината за провал на готово представление в Народния театър, по което са работили някои от най-изявените професионалисти в сферата на това изкуство. Голямата звезда не можела да си позволи да поема повече ангажименти, които да не изпълнява. Ето защо си наложила да се оттегли, въпреки че ѝ се играело повече от всякога.

Въпреки че отказва да се изявява като актриса, Цветана Манева продължава участията си в театрални събития. Преди дни тя беше на откриването на 30-ото издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ в морската ни столица. Звездата е председател на настоятелството на форума.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ