Росен Плевнелиев: И да е имал добри намерения, Петков катастрофира с много лошо изпълнение

росен плевнелиев

Кирил Петков, дори и да е имал добри намерения, катастрофира с много лошо изпълнение. Той произведе всички възможни врагове, които някой в страната може да има. Коалицията беше мъртвородена, като една невъзможна сватба между две популистки партии. Това каза пред бТВ Росен Плевнелиев, президент в периода 2012-2017 г.

„Петков успя да се изпокара с българския бизнес, с българските общини, с опозицията. Много бих се радвал да видя обективен отчет, защото мисля, че страшно много неща бяха разрушени. Петков не направи нищо, за да промени хода на историята. Той беше от грешната страна на историята“, категоричен е Плевнелиев.

„Бойко Борисов ми каза вчера, че е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ“, заяви Плевнелиев.

„Борисов е готов да го направи и го е заявявал многократно, включително и в разговори с Кирил Петков. Борисов винаги е бил „за“ европейското развитие на България. Никой не може да вземе партията на Борисов. Тя е негова рожба, той я е създал и той ще продължи в тази партия да бъде основният фактор“, допълни той.

Плевнелиев обясни, че Борисов ясно осъзнава, че хората искат да видят нови лица. „Той винаги е бил готов да постави решенията пред собственото си его и разрушителността. И аз съм сигурен, че той може да бъде част от един позитивен сценарий“, добави Плевнелиев.

Според него няма как да не се мине през избори.

Относно РСМ Плевнелиев смята, че решението е било историческо. „От България се очакваше да бъде проевропейски фактор на Балканите, а не някакъв тъмен балкански субект, затънал в краен национализъм, който раждаше омраза между двете държави“, заяви Плевнелиев и добави: ГЕРБ показаха, че заедно с ДПС и „Демократична България“ са проевропейски системни партии. Разбраха, че щяхме да изядем шамарите от всички – и от руснаците, и от европейците“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ