Манолова: Хората искат демокрация, а Петков предложи феодализъм, корупция и мутри брокери

мая манолова

„Хората от площадите поискаха свободна демокрация, докато правителството на Кирил Петков ни предложи е политически феодализъм. Във феодалните министерства на отделните партии необезпокоявано се ширеше корупцията и вирееха мутри-брокери, както те се нарекоха едни други“, това коментира пред БНТ Мая Манолова от „Изправи се, България“.

„Погледнете какво се случи в енергетиката – вкараха посредници в сделките с природен газ. Само за месец май любимият посредник на властта направи 110 млн. лева печалба, което ощетява българските граждани“, посочи тя и допълни, че в земеделието също има факти за скандални политики, същото се отнася и за сделките с оръжие.

„Българите гласувахме огромното си доверие и надежда на тези управляващи и те проиграха точно това. Те проиграха енергията, идеите и очакванията на хората“, категорична е тя.

Манолова подчерта, че не вижда общ път между „Изправи се, България“ и „Продължаваме промяната“.

„Няма как хора, за които битката с корупцията е просто телевизионна пропаганда, а лицемерието и лъжите към българския народ са ежедневна практика да бъдат наши партньори“, категорично заяви тя.

Според нея промените в КПКОНПИ, които са предложени не са нищо друго освен парламентът да избира разследващите инспектори, т.е. самите депутати ще си изберат разследващите.

Категорична е, че истинското решение е съдебна реформа, от което управляващите са отстъпили.

Манолова очерта като голям проблем липсата на каквато и да е политика по доходите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ