Дончев с горещи новини след консултацията с Радев: Борисов достатъчно се е оттеглил! Накъде повече!?

payimage-539824

Приключиха консултациите между представители на ГЕРБ и президента Румен Радев във връзка с връчването на мандат за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание.

За първата по големина опозиционна партия при държавния глава се явиха Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

„Съгласно българската Конституция всички политици трябва да си дават сметка, че трябва да положат усилия да спазват Конституцията и законите.

ГЕРБ никога не е отказвала участие в консултации, защото си даваме сметка, че представляваме български граждани и заради тях трябва да има нормален диалог между институциите.

Общественото доверие задължава първата политическа сила да направи опит за кабинет. Ние ще върнем мандата веднага, ако първият бъде неуспешен“, каза след срещата Десислава Атанасова.

„Има твърде много въпроси относно Плана за възстановяване, свързани с бъдещи корупционни модели.

Време е политиците да започнат да работят като държавници. Каквото може, този парламент да направи така, че да има спокойствие сред гражданите.

„Твърде рано е да се правят прогнози. Може първият връчен мандат да получи подкрепа“, каза още тя. „Никой не иска да говори с нас“, подчерта Атанасова.

Помолен да коментира днешното изказване на президента Росен Плевнелиев, Томислав Дончев заяви, че Борисов се е оттеглил достатъчно и повече не бива да се оттегля: Накъде повече!?

„Възможно е да бъде излъчено правителство в рамките на този парламент, въпросът е на каква цена“, каза Дончев. „То ще бъде слабо, безпомощно, няма да има замах и в резултат няма да свърши нищо“, добави зам.-председателят на партията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ