,,Да го дух@т бедните!“! Асен Василев с нов кошмар за джоба на българина

асен василев

1,5 милиарда лева от приходите няма да бъдат изпълнени. Това са сметките на Йордан Цонев от ДПС, които той направи по време на второто четене на актуализацията на бюджета в ресорната комисия. На министъра на финансите му отива да е консервативен, подчерта той.

Депутатите влязоха в спор за стимулиране на вноса. Дяволът е в детайлите, смята Румен Гечев от БСП. Няма нито едно предложение за стимулиране на вноса, отговори Цонев. Изсипването на средства за пенсионерите ще увеличи потреблението, по думите му. Повечето приходи трябва да отидат при хората и бизнеса, настоя обаче Цонев. Според партията трябва да се заложат повече приходи.

Финансовият министър Асен Василев не изключи ръст на цените на храните през есента. Това е и основният фактор за ръст на инфлацията. Какво ще се случи обаче зависи от политиките на ЕК дали ще ограничи износа на зърно.

Властта разработва сценарии за отговор на повишените цени на хранителните стоки. Василев каза, че в актуализацията рисковете са отчетени. Министърът предупреди, че може и да има по-голям дефицит. Той подчерта, че ако парламентът може да поеме този риск, депутатите могат да гласуват предложението на ДПС.

Георги Ганев от ДБ призова към консерватизъм. За консерватизъм в актуализацията настоя и Владислав Панев от ДБ. Инфлацията не е само привнесена отвън, каза отново Йордан Цонев. Инфлацията се дължала и на вътрешни действия и бездействия, според него. Но не ме дърпайте за езика, обърна се той към управляващите.

Нека езиците си стоят на мястото и никой да не ги дърпа, настоя председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ