Шокиращ обрат! Президентът Румен Радев с ответен удар срещу ПП и БСП: Това е краят!

румен радев

Президентът Румен Радев сложи край на консултациите с политическите сили преди връчване на първия мандат за съставяне на правителство в рамките на това народно събрание. Това обяви той в края на срещата с партия Възраждане.

Цикълът на консултации завърши, предстои връчване на мандат на първата политическа сила“.

Това означава, че държавният глава няма да проведе консултации с партиите на „Продължаваме промяната“ и БСП. Вчера те не се явиха на среща с него, като посочиха като мотив извънредното заседание на бюджетната комисия за актуализацията на парите за 2022 г.

Припомняме, че по-рано стана и ясно, че на свое заседание в София Националният съвет на “Продължаваме Промяната” е решил и дадал мандат за започването на преговори за ново правителство.

От страна на партията бяха са лидерът Костадин Костадинов, Цончо Ганев, Николай Дренков и Петър Петров.

„Най-важната криза, на която се дължи и политическата криза е кризата на доверието. Много е важно управлението на една съвременна държава да може да се базира както на нови идеи, така и на политически опит. Изисква се всяка политическа сила да изявява своите виждания, но и да може да прави компромиси. Това заяви президентът Румен Радев.

Той допълни: Вашата партия е характерна с ясните позиции. Важно е да знаем вашето виждане, вашия подход, дали е възможно това НС да сформира ново правителство. Виждате ли възможност за ваше участие във всички процеси, какво мислите за предстоящо участие в коалиция, защото натам сочат всички тенденции.

Отговори му лидерът на Възраждане: „Искам да благодаря за това, че сте изключително бърз със действията си, както са по Конституция. Действате по начин, който показва, че сте загрижен. Нашето виждане е, че най-бързият начин са предсрочните избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре.

Смятаме, че България няма повече време за губене, единственият начин за връщането поне на част от доверието на българските граждани към българския политически елит са нови избори. Този парламент е напълно изчерпан, не бихме могли да имаме никакви разговори с нито една политическа сила. Очертаха се не само червени линии, а каньони. Нагласите не са както преди 6-7 месеца, трябва да идем за пореден път на изпит за доверие.Тук е момента да заявя, че ако прецените да дадете третия мандат на „Възраждане“, веднага ще го върнем, трябва да има нови избори преди зимата“, каза Костадинов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ