Страх тресе населението! Ракета порази жилищен блок във Видин (СНИМКИ)

blok

Противоградна ракета уцели жилищен блок във видинския ж.к. „Васил Левски“. На кадрите от Даниела Виткова във Фейсбук, които бяха показани в „Тази сутрин“ по бТВ, се виждат пораженията – счупено е стъкло.

Виткова съобщава, че по време на бурята противоградната рекета е чупила входно стъкло в блока. След рикошет ракетата е паднала върху гаражите в задблоковото пространство.

Хората се чудят какво щеше да се случи, ако противоградната ракета беше уцелила прозорец на апартамент или човек.

Как и откъде се изстрелват така безотговорно ракети в центъра на Видин, пита Виткова.

Силна буря вилня във Видинско и Врачанско вчера. От любителски кадри се виждаха клони и пречупени дървета по улиците на Видин и Козлодуй заради силните порови на вятъра и последвалия порой с градушка.

„Вероятно вследствие на силната буря фрагмент от тази ракета е уцелила блока“, обясни директорът на Агенцията за борба с градушките Валери Ценов.

„Имаше много мощен атмосферен фон, който навлезе в Северозападна България. Всички наши регионални дирекции работеха. Само за 1 час те изстреляха над 350 ракети и неутрализираха 200 градови клетки“, добави той.

„Ракетата отива на около 6-7 км височина. Парчетата от нея започват да падат свободно“, заяви Ценов.

„Ракети не се изстрелват към населени места. Във всяка ракетна площадка се стреля в посока обратна към селищата. Тази буря е изкоренила дървета. Нормално е фрагменти от ракетата да бъдат ответи на голямо разстояние“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ