Ексклузивно! Първи искри в ЦСКА между Ганчеви и Илич: Сръбският наставник се протиропоставя

саша илич

Първи искри на напрежение са прехвърчали между ръководството на ЦСКА и новия треньор Саша Илич, съобщава БЛИЦ.

Сръбският наставник се надявал на този етап от подготовката отборът да има повече нови попълнения, защото от една страна част от играчите той не одобрявал, а от друга – контузиите не спират да събарят футболистите.

Макар и да работи отскоро с Гриша Ганчев и Данаил Ганчев, Саша вече им се противопоставил на едно от решенията. Двамата били категорични, че ще привлекат колумбиеца Асприля, с когото работеха заедно в Литекс преди години. Илич обаче държал да вземе друг футболист на същия пост – по-млад и по-перспективен. Тук, както се казва, е станало на неговото. Или е на път да стане, защото почти сигурно Асприля ще се размине с ЦСКА, а качествено крило също от Южна Америка ще го замени.

Не така обаче стоели нещата с другите трансфери. Илич се надявал на още един разиграващ халф, на още един опорен полузащитник, както и на бек. Такива все още липсват. Саша държал и на нападател в случая, че Кайседо бъде продаден, и се учудвал от своеволията на еквадореца. Илич имал вариант за атаката, но Ганчеви категорично отсекли да не мисли за този пост.

Отделно новото попълнение в лявата зона на отбраната Брадли де Нойер късно се присъединил към подготовката. Факт, който също ядосал легендата на Партизан.

Заради многото проблеми в тима Саша отмени последната контрола на ЦСКА в Австрия срещу унгарския Ференцварош. А и нещо друго притеснява феновете на тима – Илич отказва да говори пред тв камерите след последните приятелски срещи…

„Да беше един път, а то вече три пъти. Дано си внушаваме и всичко да е окей“, коментират привърженици на „армейците“.

„Илич не е в настроение напоследък. Когато Дани Ганчев беше при отбора в Австрия, имаха доста дълъг разговор. Доста дълъг. Може би около 2 часа. После Саша пак не беше на кеф. Какво са си казали, никой не знае. Подочухме, че Дани го е успокоил, че всичко ще е наред и че няма да има проблеми със селекцията. Това, което най-много притеснява Илич, е защо не пада ембаргото за трансфери. Дани бил категоричен, че до края на тази седмица всичко ще е окей“, коментираха източници на БЛИЦ.

Илич четял и се притеснявал от друго – бойкота, който фенските фракции обявиха. Сектор „Г“ е категоричен, че поне в първите официални мачове от новия сезон няма да подкрепя организирано тима от трибуните.

„Червените“ се прибират от Австрия днес, където проведоха една от най-слабите подготовки в историята си. Загубиха 75% от мачовете си и получиха средно по над 3 гола на двубой. На всичко отгоре играта им е далеч от истината, а сезонът вече чука на вратата.

„Саша реши да се върне в Сърбия за два дни и днес няма да пътува с отбора от Австрия за София. Това нищо не означава. Не бързайте да си правите изводи. В случая наистина има лични ангажименти“, твърдят от ЦСКА.

Фенове обаче вече си задават два въпроса: „Наистина ли вече има напрежение между Илич и Ганчеви? И дали назначението на Стамен Белчев за треньор на втория тим на ЦСКА е някакво презастраховане?“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ