От Президентството за решението на Петков: Загуби доверието ни! Нарушава законите с лека ръка

йотова

„Безпрецедентно решение, защото е взето от правителство, което вече е загубило доверието на българския парламент, получило е вот на недоверие и което е в оставка“. Така коментира вицепрезидентът Илияна Йотова коментира решението за изгонването на 70-те руски дипломати, съобщава 24 часа.

Йотова каза, че в президентството научили за него след изявлението на министър-председателя в оставка Кирил Петков.

„Сигурна съм, че има основание, след като е по информация на българските служби за сигурност, но можеше да бъде взето с отговорността на следващия кабинет, който и да е той. Нямаме информация какво е наложило още снощи да се вземе това решение“, каза Йотова.

Йотова била изненадана донякъде, защото става въпрос за правила, за закони, за конституция. „Ние виждаме, че и законите, и конституцията се нарушават с лека ръка, но все пак нека да не забравяме, че имаше и други правителства, които в последните дни от своя живот сменяха бордове, назначаваха и уволняваха. Но за първи път, поне в моята политическа биография, виждам да се вземат такива решения, които имат външнополитически характер и уреждат двустранни отношения“, коментира вицепрезидентът.

Тя изрази надежда, че това няма да доведе до скъсване на двустранните отношения с Русия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ