Секретарят на президента Радев удари в земята „Промяната“: Отиват си!

кирил петков асен василев

Главният секретар на президента Румен Радев – Димитър Стоянов, написа остър коментар в социалната мрежа, свързан със свалената от власт партия „Продължаваме промяната“.

Ето какво твърди той във Фейсбук:

„Промяната“ дойде с некомпетентност, ще си отиде и с такава. Мнозинството от „Продължаваме промяната“, ДБ, „Има такъв народ“ и БСП отказаха да компенсират българската индустрия както за дългосрочната криза с цените на електроенергията, така и в краткосрочен аспект с цените и дефицита на природен газ (митичните танкери на Киро продължават да липсват).

„Извинението“ на управляващите в оставка е, че във Фонда за енергийна сигурност не са прехвърлени милиардите от печалбата от износ на електроенергия на АЕЦ „Козлодуй“ и другите държавни износител от Български енергиен холдинг.

Тоест, депутатите от ПП, ИТН, БСП и ДБ казват на българската индустрия и общество, че държавната подкрепа до края на годината изчезва, производствата се оставят на произвола на съдбата, защото министрите от същата тази четворна коалиция в оставка не са си свършили работата в изпълнителната власт.

И ефектът ще е повсеместен. Не просто ще се задълбочи десетпроцентовия срив в енергийно интензивната индустрия, но цените в магазините ще се повишат за крайния потребител, тоест инфлационният натиск върху и без това отслабващата потребителска кошница ще се увеличи. Бизнесът ще бъде оставен с единствен инструмент за оцеляване – масово вдигане на крайните цени.

И цената за управленската некомпетентност на „промяната“ ще бъде платена от всеки един български гражданин. От джоба му.

Без дори и да се повдига въпросът, че действията на управляващите няма да засегнат само предприятията, а ще ударят болници и училища, детски градини и театри, музеи и социални заведения, църкви и манастири!За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ