От ,,Промяната“ ревнаха: БСП трябва да преосмили позициите си! Имат време до петък

андрей гюров

„Продължаваме да правим всичко възможно да излъчим правителство в този мандат. В понеделник ПП даде мандат за преговори, но с оглед новата информация на масата за преговори, ще се съберем отново да коментираме. Надяваме се и БСП да осмисли своето становище. Виждате, че създаването на правителство в този мандат е приоритет и на българските граждани”, каза Андрей Гюров от „Продължаваме промяната” в кулоарите на парламента.

Той не даде отговор дали Кирил Петков ще бъде сменен като кандидат-премиер-

„Сега трябва и ние и БСП да преосмислим позициите. Ще направим всичко възможно да направим правителство в този парламент. Не сме стигнали на етап да обсъждаме персонален състав на правителството, обсъжда се формула, която да обедини всички партии. Път за преговори винаги има, иначе нямаше да са преговори, а извиване на ръце. Имаме време до петък до връчване на мандата“, завърши Гюров.

По думите му решението за изгонването на руснаците е на МС – „Знаете, че там действа правилото на пропорционалност, не виждам драма“

Пред журналисти временно изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов заяви, че въпросът за преговори за ново правителство ще се решат в ПП. Запитан дали са склонни да преосмислят кандидатурата на Кирил Петков за премиер, Иванов заяви, че подобни решения не се взимали еднолично.

Той обаче потвърди, че не е запознат с доклада на ДАНС за гоненето на руските дипломати, както и че няма представа за казуса, защото това било работа на изпълнителната власт.

По закон обаче докладите на ДАНС с подобна информация се изпращат до президента, председателя на парламента и премиера.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ