Киро призна „единствената“ си грешка, хвали се за диалог с БСП! Нинова го контрира: Искаме друг премиер

payimage-524928

Кирил Петков коментира пред журналисти в парламента какво е разговарял с лидерката на БСП Корнелия Нинова.

„Единствената си грешка, която може би допуснах, е комуникационното представяне на събитието“, обяви премиерът в оставка и добави, че явно не е обяснил добре на коалиционните си партньори защо се гонят руските дипломати.

„Хубавото е, че диалогът продължава“, похвали се Петков, но не заяви конкретно дали преговорите с БСП за съставяне на ново правителство ще продължат.

„Няма еднолично решение. Влязохме отново в детайли с всички стъпки, които бяха предприети. Първият страх беше, че аз съм взел еднолично решение“, уточни премиерът в оставка. По думите му след разговора у БСП се появило чувството, че по този въпрос цялата институционална машина е работила не от днес за днес, а от дълго време.

„Не трябва да изместваме най-важния фокус за България – икономическото състояние и антикорупционната тема. Темите, които са наистина важни за България, пак отиват на заден план. Много е изгодно за някого цялата тема да стане дали тези дипломати е трябвало, или не е трябвало. Важното е какво ще се случи с цените, какво се случва с Плана за възстановяване антикорупционните закони, как изглежда стабилността на България в тази политическа криза, г-н Рашков ще влезе ли в КПКОНПИ. Това са важните въпроси“, заяви категорично Кирил Петков.

„В днешния ден ще си проведем Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“. Въпросът е да избегнем кризисна точка, която не е от такова голямо значение. Не е от голямо значение, защото у нас остават 43 служители на Руското посолство“, опита да се измъкне от темата министър председателят в оставка.

„Ние не сме в една нормална ситуация. Ние сме в екстремна ситуация. Не може да се игнорират информациите от службите, за да има политическа стабилност. Обяснихме това и се върнахме към основните въпроси за държавата“, завърши той.

След срещата кратко изявление даде и лидерката на БСП Корнелия Нинова. „Г-н Петков запозна парламентарната група с целия процес на взимане на решението за изгонването на руските дипломати. Това не променя позицията ни от вчера. Ще се върнем на масата за преговори, когато „Продължаваме промяната“ предложи друг кандидат за премиер“, отсече тя.

„Г-н Петков заяви, че днес ще имат Изпълнителен съвет, ще обсъдят темата и нашето условие и ще решат, което е правилното. Ние не се месим“, добави Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ