Десислава Атанасова за хартиените бюлетини: Нинова бе бламирана от собствената си партия

десислава атанасова

„Връщането на хартиената бюлетина ще е гаранция за спазване на конституционните права на българите“, обяви Десислава Атанасова от ГЕРБ при срещата с Инициативния комитет, който събран над 100 хиляди подписа с искане за смесено гласуване.

Атанасова припомни, че освен тях със същото искане са от БСП и ДПС, които са заявили, че ще подкрепят предложението.

„Вчера беше тройно критичен ден за г-на Нинова. Първо, след като станаха ясни много неща, включително и всички решения, които са вземани без нейното участие, след като тя оттегли доверието си от Кирил Петков, който тя така бурно подкрепяше миналата седмица, се оказа, че депутатите от нейната парламентарна група я бламират“, коментира тя.

„Това, че депутати на г-жа Нинова нарушиха не само нейните клетви, но и решение на Националния им съвет, е безпрецедентно и скандално. Тя не може да овладее собствената си партия, какво означава да овладее коалицията и държавата. Не знаем какво ще се случи, но от нас има 59 гласа „за“ връщане на хартиената бюлетина“, каза още председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

„Шансът е следващата седмица да влезе законопроектът на БСП. Силно се надявам, че има шанс хората да имат право на избор, когато гласуват“, заяви Атанасова и поясни, че когато дойде редът на ГЕРБ да постави законопроекти, те ще предложат не само своя, но и на другите партии, тъй като не претендират за авторство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ