ИЗВЪНРЕДНО: Остро напрежение между Кирил и Асен за премиерския пост!

кирил петков асен василев

Стискане на юмруци и скърцане на зъби се носи откъм паникьосаната дружинка на „Продължаваме промяната“.

Защо ли?!

Защото Кирил и татко му Петко, Лена-на-Киро-и Миро с баджанака Мирослав и оредяващият им антураж бясно се съпротивляват срещу натиска от БСП и от ИТН да се изтъргува подкрепата за нов кабинет срещу главата на поверваалия си, че е несменяем премиер. А той просто е неспасяем.

Остро напрежение се е появило между Кирил Петков и Асен Василев още на 22 юни – денят, когато вотът на недоверие мина и правителството си замина. Тогава, в услужливото лакейническо интервю на Светослав Иванов за БТВ, Кирил Петков каза нещо от сорта: аз ставам за премиер, Асен не става за премиер, той по става за финансов министър.

В парламентарната стая на “Продължаваме промяната“, Асен Василев, чувайки тази реплика от телевизора, гневно възкликнал: „И защо пък аз да не ставам за премиер?!“ После се оплакал на приятелите си Даниел и Виолета Лорер, които са чести гости в луксозната му (недекларирана!) резиденция на столичната улица “Чаталджа,3, от арогантността на неговия харвардски брат.

Очакванията предателите от „Има такъв народ“ да отцепят още поне петима депутати от групата на Слави, са попарени от недоволство между самите отцепници. Те били ядосани, че след срещата с Кирил Петков в дома на Радостин Василев преди 13 юни, повече никой не ги е събирал; премиерът в оставка изобщо не им обръщал внимание след неуспешния опит за подкрепа на кабинета. За сметка на това спортният министър в оставка се опитвал да им се прави на „началник”, роптаят изменилите на Слави.

Повечето от тях вече съзнават, че обещанията на #про100киро не струват и пет пари. Правителство едва ли ще има, а за реденето на предизборните листи ще станат “много маймуни на клона”: ПП и ДБ вероятно ще се обединят и ще участват на предсрочните избори като коалиция. И ще настане врява и бой кой да заеме избираемите места.

Освен това, светна ме дългогодишен депутат, Кирил Петков и компания натвориха доста прегрешения, затова ще гледат да си осигурят депутатски имунитет и в листите онези кандидати, които не принадлежат на тяхната секта, няма да имат никакъв шанс.

Неистов страх тресе министрите, че служебният кабинет на президента Радев ще извади на показ схеми и далавери. Първите двама ще са Корнелия Нинова и Кирил Петков, довери ми човек от най близкия кръг на президента.

Всекиму заслуженото…

Соня Колтуклиева, Фейсбук



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ