Кирил Петков преди дни: Асен Василев не е за премиер! Правителството падна заради него

payimage-519641

Само преди няколко дни на 22.06.2022 година Кирил Петков заяви, че Асен Василен не е за премиер, трябвало да си остане финансов министър. Днес обаче министър-председателят в оставка обяви, че след обсъждане и решение на ПП именно Василев ще отиде да вземе първия мандат от Румен Радев. Ето и част от коментарите в мрежата по повод опита за рокада:

Станислав Недков

С издигането на Асен Василев за премиер и Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, от ПП се самопростреляха не в краката, а директно в празните глави.

Шансът да има ново правителство в рамките на този парламент е нулев.

Единствената разлика между Кирил Петков и Асен Василев е, че първият пипа парапета на секретарката си, а вторият на министъра на културата.

Виктор Димчев

„Няма да допуснем шепа хора да ограбват обществените средства“, каза Кирил Петков и посочи левия си крачол като нов кандидат за премиер.

Скоро тези хора ще бъдат забравени като политици.

Щетите от действията им ще плащаме с години.

„Престъпници“ е много меко определение за тях.

Извинявам се за всеки случай, в който съм бил дори най-леко толерантен към тази бездарна банда.

Асен Димитров

Ако сте забравили, правителството падна след вот на недоверие за „провал във финансовата политика“. Демек заради Асен Василев! Има ли нещо по-абсурдно от това същия този да е предложение за премиер. Другият, на който спрягат името за министър председател, също е свален след вот на недоверие, и колкото политическите сили толерантно да се изказаха за него в лично качество, Николай Минчев беше доста неудачно подбран за високата длъжност председател на НС. А за пемиер направо би бил нелеп.

Трябва ли ПП да продължи да натрапва управление със свое участие?

Соня Колтуклиева

Асен Василев – премиер. Румен Спецов – началник кабинет.

Ивелин Николов

Съгласен съм с Кирил Петков от 22.06.2022г. Асен Василев не е за премиер. Мерси.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ