Ужасяващи разкрития! Казусът с връзваните бебета: Нарушенията са фрапантни

Бебе

Има нарушения, свързани с деца, в МБАЛ – Сливен. Това става ясно от проверка на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ в МБАЛ-Сливен.

Тя е установила, че във вътрешния правилник на болницата е утвърдено децата да се връзват, каза на брифинг доц. Васил Пандов, който е началник на кабинета на здравния министър в оставка Асена Сербезова.

Той добави, че не само през деня, докато им се вливат системи, но и през нощта са връзвани новородени в отделението по акушерство и гинекология на сливенската болница.

В началото на годината Ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен започна вътрешна проверка по сигналите за връзвани деца в педиатричното отделение. РЗИ и други институции също бяха сезирани по случая.

За изминалите шест месеца от инспектората на МЗ са извършени 64 проверки. Фрапанти са нарушенията и при болница „Св. Екатерина“, стана ясно на брифинга на здравното министерство.

За последните 10 години има една направена проверка там.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ