Удари тъпомера! Според Петков България получава азерски газ, но… по незавършен газопровод

кирил петков

Кирил Петков изгря на пиар банер, който се разпространява в социалните мрежи. На него е написано, че България вече получава в пълен обем азерски газ, предава Tribune. Истината е, че газовата връзка с Гърция не е завършена напълно, липсва акт 16 и неоходимите тестове.

Газовата връзка, която Петков днес „инспектира“, за да се скрие от въпросите на депутатите всъщност ще заработи чак през септември-октомври месец тази година. Това са думи на изпълнителният директор на съвместното дружество ICGB Теодора Георгиева.

Kъм ĸpaя нa мeceц юни пpoeĸтът e зaвъpшeн нa 98%. Линeйнaтa чacт e изпълнeнa изцялo, вcичĸи тpъби ca зaвapeни, пoлoжeни, зapити и xидpoтecтвaни. Уcпeшнoтo пpиĸлючвaнe нa xидpaвличнитe изпитaния гapaнтиpa, чe cъopъжeниeтo oтгoвapя нa вcичĸи cтaндapти зa бpaншa и e ĸaчecтвeнo изгpaдeнo, пocoчи Teoдopa Гeopгиeвa.

Това показва единствено, че Петков и компания разпространяват фалшиви новини в социалните мрежи. Дори премиерът в оставка днес не каза, че по тръбите тече газ, който да се ползва, но това не пречи на пиарите му да пълнят социалните мрежи с подобни банери.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ