Страшно е! Пловдивско лумна в пламъци: Повече от 25 пожара вдигнаха пожарните екипи на крак

Пожарна

Горещо стартира юли за пловдивските пожарникари. Жегата е разпалила повече от 25 пожара в региона, съобщиха от противопожарната служба в града под тепетата.

Горя заведение за бързо хранене в центъра на село Радиново. 65-годишен мъж и неговият 41- годишен син се опитали да изгасят пламъците до пристигането на огнеборците, но се надишали с токсичните пари и дим. Наложило се да им се окаже медицинска помощ. Огънят тръгнал от кухнята, а най- вероятната причина е късо съединение. Унищожени са мебели и около 100 кв.м стени са опушени. Сградата и близкия навес са спасени от пожарникарите.

Огнеборци от Първомай пък са гасили бали с фураж в землището на село Искра. С бързата си реакция те са успели да спасят 55 декара със земеделски посеви и над 40 бали.

Сигнал за горящ покрив на помощна постройка в Калояново вдигна на тревога огнеборците и от Хисаря. Малко след 21 ч. в петък собственик на имот потърсил специализирана помощ, след като пламнала електрическа скара. Пламъците бързо обхванали дървената конструкция, но тъй като наблизо се намирала постройка със складирани кожи на рула, лепила и дърва, се наложило предислоциране на пожарни автомобили от Пловдив. Щетите са имуществени, а полицията в Хисаря тепърва ще уточнява причините за произшествието.

На седем места огнеборците гасиха и пламнали сухи треви, храсти, листна маса и отпадъци.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ