Breaking: Киро спазари още отцепници от ИТН. Обещал им пари от Плана за възстановяване

articles__807e73e0539bdc563af870224373f38d

Кирил Петков е успял да спазари още отцепници от партията на Слави-“Има такъв народ“ за гласуване на новото-старо правителство на „Продължаваме промяната“, твърдят източници на Breaking.bg. Вчера от ИТН обявиха, че няма да подкрепят правителство с премиер Асен Василев. Но совалките и натиска на премиера в оставка към депутати на Слави не е спирал в последните дни, затова бе разиграването на комедията с консултациите при президента, за да се забави връчването на мандат за съставяне на правителство. През цялата седмица Петков и негови хора са се срещали тайно с хора от ИТН, за да ги убеждават да подкрепят нов кабинет.

Успели са да вербуват още трима, твърдят запознати. Ако прибавим към тях и напусналата „Възраждане“ Елена Гунчева, стават четирима. Остава напазаруването на още един народен представител и това вероятно ще стане през тази седмица до представяне на правителството и гласуването му в пленарна зала. Според запознати спазарените депутати от ИТН нямало да обявяват публично, че ще напуснат групата, а просто ще подкрепят при гласуването кабинета на Асен Василев. Източниците на медията твърдят, че Киро убедил отцепниците с обещания за усвояване на пари от Плана за възстановяване. Именно заради огромните средства от плана БСП и ДБ държат коалицията с ПП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ