МВР системно укриват престъпления докато Рашков се занимава с незаконни арести и натиск над опоненти

бойко рашков

Ръстът на битовата престъпност в продължаващия вече 14-месеца мандат на Бойко Рашков като министър на вътрешните работи, се потвърждава от криминалната хроника от изминалата нощ. Читатели на ПИК от Северозападна България съобщават за тежък криминален инцидент от миналата нощ, при който двама мъже нахлули в дома на възрастен човек и го пребили. Нападателите налагали с дървени колове възрастния човек, който дори изпаднал в безсъзнание.

До момента от МВР не съобщават за нападението, което се превръща в системна практика в последната година, при която информация за престъпления се укрива от медиите. За сметка на това от МВР редовно пускат контролирано информация на обслужващи ги журналисти. Често от вътрешното министерство нерегламентирано се подава и информация, която има оперативен характер, включително и доказателствени данни, С което се поставя под риск провеждането на последващо наказателно преследване.

По неофициална информация, един от нападателите на дядото от миналата нощ е брат на убиеца на 18 годишната Андреа от село Галиче, която намери смъртта си в началото на 2020 г. Тогава на крака в селото отиде дори обвинител №1 Иван Гешев, а извършителят отдавна е в затвора.

Липсата на взаимодействие между МВР и прокуратурата в последната година, което е по вина на антагонистичните настроения на Бойко Рашков, все по-често дават своя крайно негативен ефект. Колкото и да се прикрива, налице е бум на битовата престъпност, нещо, за което многократно предупреждаваше Иван Гешев. Нещо повече, докато Рашков се занимава с незаконни арести на лидера на опозицията, фабрикуване на компромати срещу главния прокурор и натиск над политическите опоненти на управляващите, отново се отчита ръст на телефонните измамници.

Преди месеци от МВР признаха за зачестили телефонни измами в района на Добрич, а по-късно „ало – измамите“ започнаха да се увеличават в Кюстендилско. По последни данни от последните седмици, бум на измамите по телефон се отчитат вече и в Пазарджишко.

На фона на очевидно провали на Рашков като министър на вътрешните работи, шайката от „Продължаваме промяната“, начело с Кирил Петков и Асен Василев, правят отчаян опит да пробутат пенсионирания следовател за председател на Антикорупционната комисия. Целта на кукловодите на тандема Петков-Василев е, след като оглави КПКОНПИ, Рашков да я превърне в „бухалка“ на властта, която ще бъде използвана за натиск над опозицията и тормоз на икономически конкуренти на спонсорите на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и БСП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ