Гунчева заплете интрига: Управлението беше катастрофа, но се свързаха с мен. Трябва да избирам

payimage-517065

Досегашното управление беше катастрофално, коментира пред БНР независимият депутат Елена Гунчева, която напусна партия „Възраждане“. Тя не каза категорично дали ще подкрепи правителство с премиер Асен Василев.

„Нека видя какъв състав и структура на Министерски съвет ще предложат. Както знаете, аз съм в болнични… Да, свързаха се с мен, но не съм казала, че ще подкрепя правителството. Въпросът е, че в момента нещата са такива, че трябва да се избира много внимателно. Може след това да влезем в една спирала от избори, може ГЕРБ да се върнат на власт. Не знам доколко „Продължаваме промяната“ изобщо са склонни да променят нещо в досегашното управление, което поне според мен беше катастрофално“, каза тя. И допълни, че присъствието ѝ в пленарната зала в деня на вота ще зависи от състоянието ѝ, тъй като в момента има трудности с придвижването.

Изгонването на руските дипломати и техните семейства Гунчева определи като срамна постъпка.

„Това беше катастрофална грешка – и в дипломацията, и във външната политика, която ще окаже дългосрочен ефект върху двустранните ни отношения и ще има чисто икономически последици за България. Мисля, че цялата истина за това кой е допуснал и как се е случило това трябва да бъде разкрита.“

Гунчева нарече фалшива новина пост във фейсбук, призоваващ за протест тази вечер и настояване депутатът да бъде избран за лидер на партия „Възраждане“.

За „Хоризонт“ Гунчева коментира:

„Това го приемам за откровена подигравка и фалшива новина, която е абсурдна от моя гледна точка. Не знам кой си е направил такава нелепа шега с мен, с партията. Смятам, че е достатъчно ясно. Аз съм напуснала тази партия и нямам абсолютно никакви желания да заема какъвто и да било пост в нея. „Възраждане“ си имат лидер, да им е жив и здрав. Нямам никакво намерение да го сменям или въобще да взема някакво отношение по лидерството в тази партия“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ