Лена сама подала новина, че прокуратурата я „разследва“. Иска да провокира протести в защита на Киро

кирил петков лена бориславова

Фалшивата новина за досъдебното производство на Софийска градска прокуратура срещу началника на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков – Лена Бориславова, за сключването на неизгодна сделка за Българската банка за развитие е кьорфишек, пуснат от самата Лена към присъдружната им журналистка от БТВ Канна Рачева, откъдето тръгна новината. Това научи ПИК от отлично информирани източници oт правителството в оставка.

Припомняме, че преди минути от прокуратурата официално обявиха, че срещу Лена Бориславова няма образувано досъдебно производство. Такова се води за сключване на неизгодна сделка, но не е конкретно срещу шефката на кабинета на Кирил Петков.

Сценаристките на кьорфишека, в който централна медийна роля играе майсторката на измислените новини Канна Рачева, са чакали удобен момент, за да изстрелят фалшивата новина. И са го дочакали с отсъствието на шефа на новините по БТВ Антон Хекимян, който е в отпуск. В заверата на Лена и Канна се е включила и продуцентката на блока Елица Димитрова.

Целта на активното мероприятие за разследваната Лена е да се вдигнат протести и по този начин да се събере и обществена подкрепа за сформиращото се правителство на втория от двамата харвардски аферисти – Асен Василев.

Фейкът е замислен още миналата седмица, когато самата Бориславова се оплака във ФБ, че прокуратурата е започнала проверка на договора й и заплащането й от ББР.

„Прокуратурата се е „самосезирала“, само че не за просрочените кредити или увреждането на Държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката. Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение“, простена палавницата от „Парапетгейт“.

Припомняме, че въпросният договор на Лена е сключен дни след събитията, отразени във видеото в центъра на София, където Бориславова отключва врата на любовна квартира, а зад нея Кирил Петков се хваща за парапета й.

С жалбите си във ФБ Лена накисна и адвокатската кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, която я изпраща като контрагент на Кирил Петков за сключения договор, макар в него ясно да се казва, че парите се получават на нейно име.

Другият, който гори покрай Лена и оправданията й с кантората „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, е бившият шеф на парламента Николай Минчев, който е получавал по 149 евро на час, тъй като също е проводен в ББР от майка си, старши съдружник в същата кантора.

Според запознати новината за образуваното досъдебно производство е инсценирано медийно събитие или по-просто фейк нюз с цел нахъсване на привържениците на ПП за прокурорската битка срещу онеправданите и озлочестени Лена Бориславова и Никола Минчев – и двамата от отбора на Кирил Петков.

Ни в клин, ни в ръкав, покрай съставянето на втория кабинет на ПП отново се активизира и секретарката на Христо Иванов от партньорската им коалиция, заявила, че ще го подкрепи, и министърка на правосъдието Надежда Йорданова. И се закани отново да внесе искане за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев във ВСС.

Въпросната закана пък цели активизирането на т.н. гражданско движение „Правосъдие за всеки“ и извеждането на още хора на улицата срещу Гешев, а всъщност в подкрепа на Кирчо и Кокорчо.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ