Ново 20! Отстъпката от 25 ст. за гориво – само ако бензиностанцията може да си я позволи

Горива, петрол

Отстъпката от 25 стотинки на литър гориво вероятно ще заработи от края на тази седмица. Това прогнозираха от Петролната и газова асоциация. Очаква се утре решението да бъде обнародвано в Държавен вестник, предава Bulgaria ON AIR.

До този момент няма бензиностанция, която официално да е отказала да прави отстъпката от 25 ст. за литър гориво за крайния потребител.

Търговците на горива обаче прогнозират фалит за малки обекти. От този петък до края на месеца отстъпките ще бъдат плащани от парите на самите бензиностанции, а ще им бъдат възстановени от държавата през август.

„Аз трябва да разполагам в момента с 1 млн. лв. мои пари, които да дам на клиентите като тази държавна помощ. Притеснявам се, че държавата може да не ги изплати в края на август. Ако това се случи, ще бъда безкрайно затруднен. Трябва да говоря с банките за отпускане на оборотен кредит, за да покрия този разход, който ми идва изневиделица“, коментира Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на търговците, производителите, вносителите на горива.

Причини за ново поскъпване на горивата няма, уточниха от бранша.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ