Поканиха Ива Митева, тя взриви ефира: ПП извиват ни ръцете! Използват семействата ни

ива митева

„Ние сме в процедурата, в която президентът връчва мандати на отделни парламентарни групи, няма логика към нас да се обръщат като отделни депутати. Смятам, че това, което се случва напоследък е, че натискът върху депутати, лъжата, се превърна в нещо нормално, за разлика от говоренето на истината. А спазването на Конституцията и законите се приема за ненормално“. Това каза пред бТВ Ива Митева от ИТН в коментар за предложенията към депутатите от ИТН от страна на ПП да се присъединят към тях и разговорите поотделно с народни избраници от парламентарната група на „Има Такъв Народ“.

На мен ми звъняха онзи ден, включително премиерът Кирил Петков. Вдигнах му, говорих с него. Не искам да навлизам в лични разговори. Иска да се видим, да поговорим, да ни обяснят някои неща, обясни тя.

Разбрах, че на колеги, на които са звънели, са говорили колко е непочтен Слави Трифонов, а те колко са почтени. Нека извадят доказателства и факти, има съдебна система. И ние чуваме много неща, но не ги хвърляме в публичното пространство, обясни Митева.

Те искат да ни кажат да вярваме, че те са промяната и че ние не сме на страната на истината. Аз съм заявила, че когато видя, че е така, ще напусна ПГ и НС, категорична е тя.

Чух от колеги, че се използват включително семействата им и факти, с които да се уязвят. Те търсят лагери при нас, но аз се надявам както досега да сме единни, отсече наодната избраничка.

Всеки има право на личен избор, изпитвам тъга и разочарование към много от колегите, но това е тяхно решение и трябва сила за такова решение, каза тя по отношение на напусналите групата на ИТН.

Няма разлика Кирил Петков ли ще е или Асен Василев, това ще е нашата позиция, ние твърдо вървим напред във взетите от нас решения, каза тя на въпрос дали ще подкрепят кабинет, начело с Асен Василев.

Ние сме много обрани и балансирани. Но никой не си направи изводите защо ние напуснахме. Феодализирането на министерствата е огромен проблем, смята тя.

Благодарение на ИТН и цялата опозиция приехме много по-добър бюджет от този, който беше внесен от МС. Това го направиха всички заедно с всички гласове, подчерта Митева.

Опитваме се да дадем втори шанс, но ПП не го искат. Ние сме предвидим партньор, но и смятаме, че честната игра е на първо място, категорична е депутатката и зам.-председател на НС.

Смятам, че следващ парламент ще е по фрагментиран и блокиращ, и много по-труден за работа. А избирателната активност ще е много ниска, заяви Митева.

Затова в рамките на този парламент трябва да се направи всичко възможно да се направи кабинет. И да се работи по здравеопазване, социални грижи и пр. Защото за хората КПКОНПИ и съдебната реформа, въпреки че са много важни, не са толкова важни, отсече тя.

Ще отидем на разговори категорично и ще изслушаме какво мислят ПП. Трябва да започнем бавно обединението, да отстъпи частното и да търсим обединението и онази запетайка, с която ще можем да продължим напред, смята тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ