Руди Гела: Рашков ще им се стори като песен, ако аз съм вътрешен министър! Хората ще се ужасят

радостин василев

„За вътрешен министър не е воден разговор с мен, но си мисля, че този въпрос кара голяма група от хора да изпитват панически ужас, защото нещата ще бъдат неконктролируеми за мафията. Г-н Рашков ще им се стори като пролетна песен. Въобще за мафията. Имам много цели”. Това отговори Радостин Василев в отговор на спекулациите, че е обсъждан за министър на вътрешните работи, ако Бойко Рашков оглави КПКОНПИ, предава Tribune.

Василев каза, че не знае дали ще остане на поста министър на спорта.

Той даде положителна оценка за решението на Кирил Петков да се откаже от премиерското място, защото така е показал, че не на всяка цена иска да е премиер.

„Нинова си има основания за това искане, знаете отношението на партията към Русия, тя има право за това искане. Асен и Кирил са много различни, това е видимо и с просто око. ПП има доста дълга скамейка, за разлика от ИТН”.

Казусът с Виктория Василева

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев обясни, че Виктория Василева, която напуска парламента, е била на срещите между депутатите от ИТН, които се отцепиха от партията и премиерът в оставка Кирил Петков. „Беше и денят преди това с мен, беше на няколко срещи преди това с мен“, добави той.

Василев обясни, че не знае какво я е разубедило да не напусне партията. По думите му много пъти Василева е заявявала, че това не е очакваното от нея развитие и на партията, и на политиката, която тя води.

„Оказа се, че ИТН подведе стотици хиляди българи за това, което обещаваше. Г-н Трифонов трябва да свикне, че неговите депутати не са крепостни селяни. С тях могат да говорят всички“, заяви Василев.

Разговорите за нов кабинет

Василев обясни, че участва активно в разговорите за управление на България в следващите 6 месеца в качеството си на министър на младежта и спорта в оставка и по думите му човек, който има отговорно поведение спрямо България.

„Независимо дали има 121 депутати, едно национално отговорно поведение е да направиш ясен план за това какво ни очаква през следващите 6 месеца – това са много спешни мерки по Плана за възстановяване и устойчивост, законопроект за КПКОНПИ, редица законопроекти в други сфери, които са належащи”, заяви Василев.

Той добави, че състав на кабинет не е обсъждан, а единствено хоризонт (б.р. за управление) 6 месеца, коалиционни партньори – частично присъстващи в залата в момента и представители на различни сектори, които да представят най-спешните мерки, които НС трябва да приеме.

„Не би трябвало да присъствам на разговори за подкрепа на правителство, в което съм част. Тези решения се взимат от народните представители. Не представялявам колегите, не съм им адвокат”, каза още той. Василев обясни, че вече не е член на ИТН.

„Спрямо Ива Митева искам да запазя неутралитет. Никой не го интересува какво ще направи Ива Митева, извън Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Любомир Каримански. Какво тя казва си остава между тях тримата и няма никакво значение за държавата”, смята той.

Василев коментира и въпроса с изграждането на стадиона на ЦСКА – „Те сами ще си го изграждат, инвестицията ще е от клуба, държавата няма ангажимент. До края на годината трябва да са подготвени всички документи. Има устройствен план, но все още няма разрешителни документи”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ