Просто Наско изчезна! Липсват 30 милиона. Жестоки скандали тресат министерството!

атанас атанасов

Министърът на културата Атанас Атанасов изчезна! Жестоки скандали за пари тресат министерството, докато Просто Наско се е покрил, твърди Lupa.bg.

Безобразията са навсякъде – Министерството на финансите преведе по сметките на културното ведомство 30 милиона лева, но всички се питат къде са парите?

Национален фонд „Култура” (НФК), който от 2 юли е без директор, трябваше до 17 юни да преразгледат всички проекти, а до 30 юни да се подпишат одобрените. Всичко, обаче, е отложено с индикативни дати за края на август, решенията може да се проточат и за септември, когато поне 2 от фестивалите, които чакат одобрение за юни и юли, вече ще са минали.

На този фон се случват и абсурди – пловдивска фирма за авточасти, например, е получила 15 000 лева от НФК да ходи с автобус в Полша на никому неизвестен фест. Докато искът на проф. Анри Кулев за смешния бюджет от 7000 лева за Световния анимационен филмов фестивал е отхвърлен.

За капак над 2000 творци още си чакат ковид стипендиите, докато решат да платят, ще влезем в нова вълна. На фона на тези дивни скандали министърът Просто Наско го няма никакъв, никой не му е виждал очите от седмици да обясни къде потънаха 30-те милиона лева, предвидени за култура.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ