Красимир Вълчев: На ръба сме на газова криза! Държавният дълг ще се увеличи трайно!

Красимир Вълчев

„Има реална възможност през есента и зимата в България да има газова криза“, това коментира на брифинг на ГЕРБ Стара Загора депутатът Красимир Вълчев, съобщава БТА.

„Неразумно е, когато нямаш алтернатива за доставка на газ, да предприемеш крайни действия“, заяви Вълчев по отношение на прекратения договор с „Газпром“ за доставка на синьо гориво.

По думите му България трябва да предприеме действия за постигане на енергийна независимост, но това изисква време и е невъзможно да се случи в рамките на два -три месеца.

Народният представител допълни, че терминалите за доставка на втечнен газ от САЩ са резервирани за износ, а в Европа те са резервирани за внос.

„Много малко вероятно е хранилището в Чирен да бъде запълнено до толкова, че да имаме достатъчно резерви за зимния сезон“, обясни още Вълчев.

Депутатът коментира и гласуваната, и приета на второ четене преди дни Актуализация на държавния бюджет за 2022 година.

„Бюджетът дългосрочно е вреден за България. Той цели трайно увеличаване на държавния дълг през следващите години“, каза още Вълчев.

Той допълни, че предсрочни парламентарни избори са наложителни, тъй като „потенциалът за създаване на стабилно, работещо правителство е изчерпан или го няма“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ