СКАНДАЛ! На изпроводяк: Mъжът на Лена пръсна 200 бона, за да ремонтират… депутатския стол

00ba524cad501b8dd895b4204a03de30

Нов скандал е напът да взриви Народното събрание. На изпроводяк от стола си, председателстващият институцията след гласуването на оставката на Никола Минчев – Мирослав Иванов, реши да пусне апетитна обществена поръчка за над 200 хиляди лева, за ремонт на ремонтирания преди само 3 години депутатски стол, сочи проверка на Lupa.bg.

Рано тази сутрин от администрацията на законодателния орган публикуваха и техническите спецификации за подмяната на облицовките и настилките на бюфета в сградата на бившия Партиен дом.

През 2019 г. обаче, със старта на строителството на новата пленарна зала, мензата на народните избраници бе подложена на къртене и ново оформление от тогавашната шефка на институцията Цвета Караянчева. И тогава обществената поръчка бе за подобна сума.

Не е ясно какво налага пръскането на нови 200 бона в този момент, при положение, че там депутатите рядко се хранят, особено след местенето им обратно в сградата на пл. „Народно събрание“ в кратките парламенти от 2021-а.

Но от документацията в новия конкурс става ясно, че строителят, избран по договор от предишния, не е изпълнил всички задания и контрактът е бил преустановен предсрочно. Новият строител ще трябва да се заеме със задачата да раздели бюфета на 2 зали и да обособи трета – за хранене.

Бюфетът се намира на сутерена в сградата и е с обща площ 600 кв. м, от които в 450 квадрата са разположени масите за хранене, а останалите са обслужващи помещения. Срокът за подаването на оферти за доремонтирането е до август, а реалната стойност на строително-монтажните дейности явно ще надхвърли половин милион лева с ДДС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ