Лорер си отвори устата в ефир, зрителите се превиха от смях: Работата на Киро е забележителна!

payimage-512596

„Възможно е Кирил Петков да наследи от Асен Василев в Министерството на финансите”, загатна министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер в „Тази сутрин“ по bTV.

По думите му Петков трябва да остане в изпълнителната власт, защото работата му в отиващия си кабинет е била забележителна.

„Не мога да се представя Кирил Петков на друго място освен в борбата за една по-справедлива България”.

„Не искам да слагам думи в устата на прокетопремиера Василев преди да сме разбрали до колко има подкрепа в парламента. Персоналните назначения са негов прерогатив, след като се убедим, че има подкрепа за идеите за кабинет”, добави министърът в оставка.

Лорер не отговори категорично дали ще остане на министерски пост в следващо правителство. Той заяви, че е готов за всяка една вероятност. „Готови сме и за избори”.

„Продължаваме промяната“ не купуваме депутати. Народното събрание не е магазин“, обяви Лорер.

„Няма промяна в официалното положение. Онези депутати от ИТН, които се заявиха, това е официалната подкрепа. Още 6 гласа са ни необходими“, каза Лорер. „Продължаваме промяната” нямало да предложи проект на кабинет с премиер Асен Василев, ако в четвъртък вечер няма увереност, че е осигурена нужната подкрепа.

Лорер не отговори дали е търсена подкрепа от Елена Гунчева, както и дали е търсена подкрепа от „Възраждане” за кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ.

„Може и да нямам пълната информация затова с кого е говорил Петков. Ние не предлагаме персонални сделки преди програмата на правителството”.

Той оцени четворната коалиция като добър опит към това да се покаже как може да се преодоляват различията с мисъл за държавата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ