Разтърсващи думи по БНР разплакаха Киро и Асен: Пътници сте излезете ли на политическата арена!

кирил петков

Дори да се състави правителство, то едва ли има хоризонт дори повече от месец.

Това мнение изрази пред БНР политологът и преподавател в Университета за национално и световно стопанство Александър Димитров.

„Това е изключително крехко закрепена коалиция. Тя буквално зависи от неутрално закрепени електрони. 6 месеца са много далечен хоризонт. 6 месеца едва изкараха в доста среда на разбирателство.“

Паралелно с опитите да се набере подкрепа се вижда и обратният процес – „в техните редици да има разколебани“ – да се осигури или да не се осигури подкрепящо мнозинство, коментира политологът.

Според Димитров мерките и похватите не правят чест на голяма част от политическите сили, а съставящите нов кабинет пишат програма „на крак“.

Парламентът е напълно разделен по темата с хартиените бюлетини, отбеляза политологът.

„С оглед на практиката да има непрекъснато проблеми с хартиения вот, изсветляването е възможно точно чрез машинното гласуване.“

„ПП е електорална формация, възникнала по конкретен повод и придобила значимост в избори. Тя няма извънпарламентарен живот. Ако не поддържат присъствие във властта, трудно може да си ги представим като реално оцеляващи на политическата арена“, коментира Александър Димитров в предаването „Преди всички“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ