Взрив на К-19 в Бургас: Лекуват заразено 8-месечно бебе, карантинират отпускари по морето

Море

Бум на заразени с коронавирус в Бургас. Броят на лекуващите се от COVID-19 в болницата е сравнително малък – 14 души, но има и възрастни хора, и деца. Сред тях е 8-месечно бебе.

Пред bTV началникът на отдел „Микробиология и вирусология“ в РЗИ – Бургас д-р Мирослава Киселкова каза, че сред заразените има доста хора, дошли на почивка в областта.

„102 са новите регистрирани. Половината от тях са диагностицирани от 4 юли, но са въведени в системата на пети. Затова е толкова голям броят“, добави тя.

„Едната половина е от хора в работоспособна възраст, а другата – лица над 60-годишна възраст. Сред заразените има доста хора, дошли на почивка. Адресът им на карантина е в област Бургас“, заяви д-р Киселкова.

„Има и туристи, които преди да си заминат, имат изискване да бъдат изследвани и са излезли с положителен резултат. Всеки ден има по двама-трима чужденци“, добави тя.

„В последните два дни се забелязва повишен интерес към имунизациите. По-голямата част това са хора, които си слагат втори бустер. Единични са тези, които си правят първа доза“, изтъкна шефката на отдел „Микробиология и вирусология“.

Имунизационният кабинет на РЗИ – Бургас вчера са посетили 70 души, за да се ваксинират, каза още тя.

Не се предвиждат нови мерки в Бургас. Забелязват се все повече хора с маски в магазините.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ