Убийство във властта! Мръсните хватки на ПП, ДБ, ИТН и „Възраждане“ попариха българския народ

Парламент

Депутатите от „Продължаваме промяната“, ДБ, „Има такъв народ“ и „Възраждане“ провалиха с мръсни хватки и последната надежда на българските граждани да имат право на избор при гласуване.

Това се случи, след като народните избраници от четирите парламентарни групи отказаха да си удължат работното време и да разглеждат точката в дневния ред за промени в Изборния кодекс и връщане на хартиената бюлетина.

След като близо 2 месеца в правна комисия предложенията на ГЕРБ и БСП за връщане на хартиената бюлетина не се вкарват за разглеждане в Комисията по конституционни и правни въпроси по едноличното решение на председателя от ПП Милен Матеев, се наложи опозицията да внесе въпросните промени директно в зала.

Според правилника на Народното събрание всяка първа сряда на месеца се разглеждат законопроекти, внесени от опозицията. За тази сряда предложението на ГЕРБ беше да се разгледат двете предложения за промени в Изборния кодекс.

Вместо това да се случи обаче, депутатите от СУТРИНТА Влязоха в измислени караници, а почТИ целият работен ден премина в четене на доклади за дейността на омбудсмана на България. В края на работния ден от БСП и ГЕРБ предложиха удължаване на работния ден до гласуване на предложените от опозицията законопроекти. с 118 гласа „против“ и „въздържал се“ обаче депутатите на ПП, ДБ, ИТН и „Възраждане“ отхвърлиха идеята за удължаване на работното време.

Така законопроектите за промяна в Изборния кодекс няма да се разглеждат в пленарна зала. Или поне не до началото на месец август, когато в първата сряда опозицията отново ще може да ги внесе. Дотогава обаче или парламентът ще бъде разпуснат от президента заради невъзможност да се избере ново правителство, или ще излезе в ОТПУСК.

Другият вариант предложенията да стигнат до зала е да минат първо през комисия, което очевидно нарочно не се допуска от хората на „Продължаваме промяната“.

Така с процедурни хватки всъщност се отнема правото на българите да имат право на избор при гласуване и да избират дали да дадат своя глас с машина или хартиена бюлетина.

Мръсните игри на депутатите на „Продължаваме промяната“ идват само седмица, след като Инициативен комитет внесе над 110 000 подписа в деловодството на Народното събрание на българи, които искат връщане на хартиената бюлетина.

Очевидно ПП, в колаборация с ДБ, ИТН и „Възраждане“ са решили изобщо да не вземат под внимание искането на толкова много хора. От Инициативния комитет обаче обещаха, че ако не се гласуват промените в Изборния кодекс, те ще преминат към събиране на подписка за организиране на референдум.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ