Депутат на ГЕРБ ги унищожи: Като загубите изборите с машинен вот, какво ще е оправданието?!

Александър Ненков

„Донякъде съм доволен, че днес не успяхме да гласуваме връщането на хартиените бюлетини за гласуване… Много искам да ги видя, когато загубят изборите, какво друго оправдание ще си измислят.

п.с. Помислете отсега, колеги.“

Това написа във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, след като предложението за промени в Изборния кодекс и връщане на хартиените бюлетини не бе разгледано от парламента. Идеята гласоподавателят да избира как да гласува – с машина или с хартия, е на БСП, но е подкрепена и от ГЕРБ. В момента кодексът предвижда да се гласува само с машина.

В дебатите от партията на Бойко Борисов заявиха, че могат да печелят и при чисто машинно гласуване и приведоха като пример частичния вот в Нова Загора, спечелен от тях.

С гласовете на „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Възраждане“, петима от нечленуващите в парламентарни групи депутати и двама от БСП парламентът отхвърли предложенията за удължаване на работния си ден, за да има възможност Изборният кодекс да бъде разгледан.

Предложения за удължаване на времето, така че да бъдат гласувани и промените в Изборния кодекс с връщането на хартиените бюлетини, направиха и от ГЕРБ, и от БСП. И двете бяха отхвърлени съответно със 119 гласа „против“, „въздържал се“ срещу 112 „за“ и 119 гласа „против“, ‘въздържал се“ срещу 111 „за“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ