Тошко отвори голямата уста: Глупакът Василев блокира парите на руското посолство у нас

тошко йорданов 2

Министерство на финансите е блокирало парите на руското посолство у нас, съобщи шефът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Той добави, че това ще донесе загуби и на български фирми, които работят на руския пазар, предава Труд.

“Министерството на финансите е спряло парите на руското посолство, които са си техни. Блокирали са ги тук, в България. Само че да ви кажа, има и български пари в Русия на наши дипломати, които руснаците също могат да блокират. Това минава всякакви граници на глупостта, защото това няма връзка с това, че ние сме враждебни държави. Нямаме скъсани дипломатически отношения още. И те лъжат и си измиват ръцете през Външно”, коментира Йорданов.

“Запори няма наложени, но има блокиран превод от 890 хил. долара”, заяви Асен Василев. И уточни, че парите са спрени по силата на европейските санкции.

“Руснаците твърдят, че сумата е предназначена за заплати на служителите на посолството на Русия в София. Заради това българското правителство се е допитало до Европейската комисия дали този превод може да бъде изваден от санкциите. Ако бъде получено положително становище от ЕК, парите ще бъдат разблокирани веднага”, каза още Василев.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ