КОШМАР! Пенсионери се юрнаха за пенсии, възрастна жена колабира на опашка

пенсионери пенсии

Възрастна жена колабира на опашка за пенсии в Централна поща в Пловдив. Днес, на 7 юли, е първият ден от изплащането им след гласуването на актуализацията на бюджета. С нея минималната пенсия стана 467 лв., а максималната – 2000 лв., а средната за страната достигна 666 лв.

Огромната опашка в пощата в Пловдив директорът на пловдивския клон на „Български пощи“ Диана Ранчева обясни с това, че хората искат да получат парите си още в първия ден на тяхното изпплащане, съобщава NovaNews.

„Повечето клиенти желаят да получат пенсиите си в първия изплащателен ден и е обичайно да има повече хора. Максималните гишета тук са 7 и те обслужват хората“, каза тя.

От миналия месец „Български пощи“ изплащат пенсиите с електронен пенсионен картон и заедно с пенсиите възрастните могат да плащат битовите си сметки едновременно, обясни Диана Ранчева. Тя призова хората да се съобразят със срока, който е до 20 юли, за да не се получават струпвания.

10 % увеличение пенсионерите определиха като „малко“ и „нищо не е“. Според тях те няма да компенсират инфлацията, тъй като парите са „отишли предварително“ и главно за храна.

1 млн. 300 хил. възрастни ще поучат пенсиите си по банков път днес. Останалите – в пощенските станции от 7 юли до 20 юли по график.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ