Мистерия витае около бащата на 8-г. Вилияна, убита от собствената си майка в Пловдив

лиляна

След трагедията в Желязно, хората в селото продължават да скърбят за малката Вилияна. 8-годишното момиченце бе намушкано на 1 юни от собствената си майка в дома им. След тройната съдебно- психиатрична експертиза стана ясно, че жената не може да носи наказателна отговорност и е настанена в психиатрия, за да се лекува.

Бащата на Вили обаче остава в сянка за всички. В селото има различни версии за отношенията между него и майката Лиляна Халкалиева.

Според запознати Йордан Янков има пчеларски бизнес и е родом от село Желязно, но местните там не са го срещали и не знаят дали се занимава в околността с това начинание.

Близък приятел до жената твърди, че Халкалиева е била манипулирана, преследвана и заплашвана от въпросния Йордан. Според информацията именно той е виновникът за психичното състояние на Лиляна, а сега живее спокойно и безнаказно.

Жената многократно се е опитвала да се раздели окончателно с въпросния „баща“, който дори не е признал дъщеричката си. Твърди се, че я е ограничавал дори от контактите й във Фейсбук.

„Психично болният баща, който съсипа едно момиче, една МАЙКА която още от първия миг гледаше момиченцето с цялата си любов и сърце. Лили обичаше дъщеря си БЕЗУСЛОВНО… И случилото се не ще промени това. Йордан не дойде на изписването, не дойде и на погребението. Той е в сянка!“ Това сподели още близкият приятел, цитиран от TrafficNews.

Семейството на Лиляна отричат да знаят такива подробности за отношенията на двамата родители. Психично нестабилната жена не е споделяла за тормоз от страна на Йордан.

Из селото версията далеч не е различна от тази на семейство Халкалиеви. Бащата остава в сянка и за тях. Те не знаят нищо за него и са ги засичали заедно само по стари снимки в социалните мрежи. Но и те отричат да знаят нещо за тормоз от негова страна.

Лиляна не е работила, а според запознати той е давал средства за отглеждането на малката Вили. Те я определят, като свито и добро момиче, но болестта й е в основата за трагедията.

Хората в малкото село са все още съкрушени от скръб. Те не могат да повярват, че няма да чуват смеха на Вилияна на улицата, а историята за отношенията на Лиляна и Йордан остава неизяснена. 1-ви юни ще остане скръбна дата за Желязно, защото едно малко момиченце загина без вина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ