Червени съветници: Хора на Нинова действат по най-брутален фашистки начин в Пловдив

корнелия нинова

Работна група, сформирана от хората на Корнелия Нинова, се превърна в отряд за саморазправа с поставена задача – да елеминира всички председатели на райони и членове на Изпълнителното бюро. По най-брутален фашистки начин освободи районните председатели в Пловдив, манипулира избора на делегати за предстоящите конференции и нарушава устава на партията. Това обяви пред медиите днес общинският съветник от левицата Тодор Стоилов.

Пресконференцията беше дадена по повод на преименуването на групата на общинските съветници на БСП в група „Автентична лява БСП”.

Николай Радев, шеф на групата, подчерта, че с промяна на името те продължават да отстояват левите идеи , но се разграничават от политиката на Нинова по отношение на Северна Македония, мълчаливото й съгласие с изгонването на руските дипломати,с износ на оръжие за Украйна.

Съветниците нямат намерение да създават своя партия.” За нас има една партия – БСП.“, каза Радев и сподели, че категорично не са съгласни с отношението към техните другари, които 50 -60 в партията и са подложени на унижение..„ Ликвидационната група от 15 души, сред които са Стефчо Таушанов и Атанас Зафиров, действа по мутренски начин. В клуба на БСП в „Тракия” влязоха с взлом, разбиха бравата и сложиха нова, за да няма достъп за легитимно избраното ръководство. Целта е да нагласят свои хора за председатели. Превърнаха се в писачи на доноси, които изпращаха в София включително срещу Захари Георгиев, Илия Баташки, Димитрина Вакрилова,Георги Гергов, и ако тези хора представляват БСП, жалко е за партията”, коментира доц. Ангел Иванов.

Имената на делегатите за конференцията са подбрани предварително, без да се зачитат резултатите на проведените събрания, и са записани в мейла на депутата Иван Петков – Бебето.

„По устав на БСП общинските съветници имат право да присъстват като делегати на районните и градската конференции. В „Източен” конференцията е насрочена в събота, но не съм уведомен”, разказа съветникът Йордан Василев.

Той цитира бившия пловдивски депутат проф. Иво Христов, според който БСП се изпразни от съдържание и от нея остана само абревиатурата. „Решението да бъде прието френското предложение за Северна Македония е предателство. Инфлацията се покачи до 40 %,цената на газа скача с 35 % и няма адекватни мерки за овладяване на критичното поскъпване на живота”, коментира Йордан Василев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ